Basketbalový kraj = pouze kvalitní výkony

Ve středu 22. 5. naši nejstarší žáci reprezentovali Příbram na krajském kole v basketbalu, které se konalo v hale ZŠ Komenského Nymburk. Tamní prostředí už dobře známe, parádně jsme se připravovali a kvalitně trénovali. Turnaj má vždy vysokou úroveň. Co se však letošního roku týká, tak očekávání byla naprosto překonána. 

Souhra týmu, proměněné dvojtakty, dlouhé dvojky a připravené trojky jsou absolutním standardem. Letos jsme ale viděli mnohem více. Gymnázium Nymburk mělo ve svých řadách reprezentanta ČR v basketbalu, jehož dovednosti daleko předčily dovednosti všech hráčů turnaje. Smečování do koše 1 rukou, oběma, z podkoše z místa nebo akce Alley-Oop, to vše nám během turnaje předvedl.

Náš tým žádnou ostudu neudělal. V základní skupině jsme hráli všechny zápasy vyrovnaně a vyhráli jsme, nebo jsme prohráli vždy jen o koš. Nakonec jsme nepostoupili na vzájemný zápas. Z pětičlenné skupiny jsme porazili Benešov a Slaný, o koš jsme prohráli s Brandýsem a o Gymnáziu Nymburk, které turnaj vyhrálo, jsem již psal, to byl jiný svět. Ke sportu to sice patří, ale mít o malinko lepší los, troufnu si říct, že jedna z medailí by se houpala na našem krku.

Děkuji našim reprezentantům za celoroční práci a skvělý zážitek. Ten nám už nikdo nesebere. Bojovali jsme statečně. Díky!

Jan Hradecký

Novák A., Svrček M., Janík T., Krása M., Brabec M., Novák J., Drozd K.

Vančura L., Břeň F., Hutera D.